Hoe kan ik een eigen advertentie site beginnen?

Geplaatst op 13-05-2022

Categorie: Computer en internet

Wilt u zelf een advertentie site beginnen, dan is dat niet heel moeilijk om te doen. U heeft een goede domeinnaam nodig en een hosting pakket. Om niet alles zelf te hoeven programmeren, is het ook raadzaam om een marktplaats script te gebruiken. Met een dergelijk script is het niet nodig om veel ervaring met een dergelijke website bouwen te hebben. Omdat de benodigde functies daarvoor grotendeels in het script zitten en u zelf niet meer hoeft te programmeren. U kunt zo een eigen marktplaats beginnen zonder dat het ingewikkeld hoeft te zijn.

Om uw eigen marktplaats website in te richten hoeft u alleen, wanneer u de bovenstaande dingen heeft aangeschaft, de bestanden van het script op uw webhosting te plaatsen en de installatie te starten. Vervolgens zal er een beheerdersaccount aangemaakt worden voor u en zullen er een groot aantal rubrieken worden aangemaakt die u direct kunt gebruiken binnen uw advertentie website.

Bij de advertenties kunnen door een adverteerder eenvoudig foto’s worden geplaatst. U als beheerder kunt instellen hoeveel foto’s er bij een advertentie geplaatst mogen worden. Het aanmaken van een account voor het plaatsen van advertenties is heel eenvoudig. Er is een aparte pagina op uw marktplaats site aanwezig waarmee adverteerders zich kunnen aanmelden, waarna de advertenties kunnen worden geplaatst.

Met het advertentie script van Vrolijk Internet Services kunt u een eigen marktplaats beginnen. Het script is voorzien van een uitgebreide omgeving om de site te beheren. Op de site van Vrolijk Internet Services leest u alles over de mogelijkheden die het script heeft.

Zo kunt u extra velden aanmaken die alleen maar verschijnen wanneer men een advertentie binnen een bepaalde rubriek plaatst. Zo kunnen voor een rubriek waarin auto’s worden aangeboden, velden worden aangemaakt zoals “kilometerstand” en “aantal deuren”. Deze velden zullen niet verschijnen bij andere rubrieken die niets met auto’s te maken hebben.